Deň Sv. Floriána oslávia v Šalkovej otvorením zrekonštruovanej hasičskej zbrojnice

04.05.2013 Banská Bystrica

Dobrovoľný hasičský zbor Šalková pripravuje pri príležitosti Dňa hasičov na Sv. Floriána slávnostné otvorenie zrekonštruovanej hasičskej zbrojnice spojené s posvätením zbrojnice a zásahového hasičského vozidla.
Slávnostné otvorenie sa bude konať 4. mája 2013 od 14.00 hod v priestoroch zrekonštruovanej zbrojnice(Hronská 4, 974 01 Banská Bystrica ). V priebehu podujatia budú ocenení niektorí dlhoroční členovia dobrovoľného hasičského zboru a primátor mesta Banská Bystrica slávnostne prestrihne pásku od požiarnej zbrojnice. „Veľmi si vážim prácu Dobrovoľného hasičského zboru Šalková a verím, že aj toto podujatie pritiahne väčšiu pozornosť verejnosti k ich práci,“ povedal primátor mesta Peter Gogola.
Na rekonštrukcii sa podieľali sami dobrovoľní hasiči, ktorí za pomoci sponzorských darov prerobili bránu tak, aby jej rozmery nebránili výjazdu hasičského auta. To im bolo zapožičané Ministerstvom vnútra ešte minulý rok, avšak kvôli nevyhovujúcim podmienkam požiarnej zbrojnice nebolo akcieschopné. Rekonštrukcia sa týkala aj vnútorných priestorov zbrojnice a dovybavenia zásahového vozidla.
Návštevníci sa môžu tešiť na ukážku vybavenia vozidla, ako aj na krátku inštruktáž pre záujemcov. Pre prítomných je pripravená aj prehliadka požiarnej zbrojnice a ukážka techniky, ktorá je súčasťou výzbroje MsHZ a DHZ Šalková.
 
Martina Kanisová
hovorkyňa primátora
 

Vyberte región